Militantii Statul Islamic (IS) lanseaza un nou videoclip dur, cu executarea unui soldat kurd

Militantii Statul Islamic (IS) au lansat un nou videoclip cu o execuție pe YouTube, a unui soldat kurd din Irak, imbracat in salopetă portocalie, amintind de uniforma purtată de deținuții din Guantanamo Bay.

Utilizarea unei salopete portocalii în imaginile violente ale militanților, “datează de cel puțin un deceniu. În acest mod, extremiștii islamici demonstreaza furia lor față de Statele Unite, o țară care continuă să rețină deținuți fără acuzații, de ani de zile, în închisoarea din Cuba.

Unul dintre primele videoclipuri ale unui om ce a fost executat într-o salopetă portocalie, a fost publicat în 2004, când militanții irakieni au decapitat om de afaceri din SUA, Nicholas Berg, conform Ria Novosti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.