SUA: Statul Utah lupta pentru valorile familiei, refuzand ‘casatoria’ gay

Statul american Utah luptă pentru valorile familiei, refuzand ‘căsătoria’ intre persoane de acelasi sex. Ieri, joi, 10 aprilie 2014, un tribunal federal le-a interzis homosexualilor si lesbienelor sa se “casatoreasca”.

Audierea, care a avut loc într-o clădire din Denver, Colorado, este prima de acest fel a unei curti de apel regionale din SUA, dupa ce o hotărâre a Curții Supreme, din luna iunie, a fortat Guvernul Federal sa extinda casatoriile intre persoane de acelasi sex, conform unui raport VoR.

Până la sfârșitul anului, Curtea Supremă se va mai confrunta, probabil, cu mai multe apeluri ale instanțelor inferioare, testand astfel dreptul la nivel national la “căsătorie” intre persoane de același sex.

În fața judecătorilor de ieri, a stat o lege adoptată de către alegătorii Utah în 2004, care defineste căsătoria ca pe o uniune exclusiva între un bărbat și o femeie. Trei cupluri, unul gay și doua de lesbiene, au contestat aceasta lege.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.