In Kiev, Occidentul se lupta cu sfintenia si Ortodoxia. Vandalizarea statuii Sfantului Vladimir

Persoane necunoscute au vandalizat un monument basorelief al Sfantului Vladimir, Botezătorul poporului rus și mândria celor din Kiev. Monumentul a fost construit cu mai puțin de un an în urmă, pe malurile fluviului Nipru, locul in care slavii Rusiei Kievene au fost botezați in 988, marcând începutul civilizației creștine în teritoriile rusești.

În timpul Sfantului Vladimir, înainte de distrugerea Kievului de către hoardele tatare-mongole, Kievul era centrul civilizației slave din Rusia. Memorialul Sfantului Vladimir, cu afecțiune numit “Frumosul Luminator”, de către descendenții sai spirituali rusi, ucraineni și din Belarus, a fost ridicat în anticiparea a 1025 de ani de ani de la Botezul Rus.

Arhimandritul Alipy (Svetlichny) a fost cel care a raportat incidentul. Fața basoreliefului a fost mutilata, mâinile rupte, iar crucea care se afla în mâna acestuia a fost rupta.

“Oamenii care urăsc orașul nostru și toate asezarile ortodoxe, l-au atacat acum pe Sfântul Intocmai cu Apostolii, Vladimir – stralucit Luminator”, a declarat Arhimandritul Alipy.

“Acest monument devenise cartea de vizită a acestui loc sfânt de pe Nipru și putea fi vazut chiar si de pe râu. Împodobit cu ornamente și îngeri, continua literalmente activitatea sfanta a Botezului”.

“Și, acum! Aruncati o privire, admirati, ucraineni! Cât de multa ura fata de sfințenie trebuie sa aiba o persoană, încat sa-si bata joc de o imagine atât de prețioasa pentru poporul nostru!”.

“Pentru a fi si mai elocvent, prințul avea in mainile sale o cruce! Cine ar mai putea spune, acum, că mania Marelui Prinț al Kievului nu este asupra noastra?”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.