Eparhiile din Crimeea isi mentin statutul lor in cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene

Eparhiile din Crimeea isi mențin statutul lor în cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene. “Crimeea a fost și rămâne în zona de jurisdicție și de responsabilitate a Bisericii Ortodoxe Ruse a Patriarhiei Moscovei”, a declarat președintele Departamentului de Informații Sinodale, Vladimir Legoida (foto).

Statutul administrativ al eparhiilor din Crimeea nu s-a schimbat.

În declarația Sfântului Sinod, cu privire la situația din Crimeea, se subliniază că Crimeea a fost și rămâne o parte integrantă a Bisericii Ruse multinationale.

Declarația mai conține, de asemenea, un apel la rugaciune, pentru Crimeea. Sfântul Sinod și-a exprimat convingerea că, în cadrul relațiilor frățești dintre Rusia și Ucraina, nu ar trebui să se inregistreze probleme care sa fie rezolvate prin forță.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.