Bahrain: O Catedrala noua catolica, in centrul lumii musulmane

Episcopul Camillo Ballin, un misionar italian, conduce Vicariatul romano-catolic din Nordul Arabiei, El este primul supraveghetor care a urmarit vreodata construirea unei noi catedrale în Bahrain, pe un teren dat Bisericii de către regele Bahrain, Hamad bin Isa Al Khalifah.

Catedrala, numita Doamna Noastra a Arabiei, va servi un numar estimat la 2,5 milioane de catolici, in marea lor majoritate muncitori – in vizita in Bahrain, Kuweit, Qatar și Arabia Saudită.

Noua structură va fi un punct focal pentru cele 10 parohii teritoriale și mai mult de 100 de comunități subterane.

În special în Arabia Saudită, practicarea libera si publică a Creștinismului este sever restricționată, în mare parte limitată la ambasadele străine și casele particulare.

Preoților nu li se permite, în general, sa apară în public îmbrăcati în veșminte preoțești, convertirea musulmanilor la Creștinism fiind strict interzisa, iar creștinilor li se interzice să se căsătorească cu femei musulmane.

Clădirea noii catedrale, semnalează un progres în relațiile Biserică-Stat și este, de asemenea, o mărturie a ceea ce prelatul descrie ca fiind “numărul în continuă creștere al catolicilor din regiune”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.