Cairo: Primul-Ministru egiptean a vizitat Manastirea istorica Sfantul Gheorghe

Potrivit agenției de știri grecesti “Romfea”, in ziua de 22 martie, Primul-Ministru egiptean, Ibrahim Mahlab (foto), însoțit de Ministrul pentru Dezvoltare Locală, Adel Labib, au vizitat Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de Biruinta, din Vechiul Cairo.

Mănăstirea a fost fondată la sfârșitul secolului VII – începutul secolului VIII. De la începutul secolului al XIX-lea, aceasta a devenit sediul Patriarhiei Alexandriei, iar funcția de egumen a fost desființata.

Ibrahim Mahlab s-a intalnit cu Patriarhul Alexandriei, Teodor al II-lea, care i-a condus pe oaspeti în Manastire și le-a prezentat lucrările de restaurare începute în 2011, pe cheltuiala armatorului grec Fanasisa Martinos. Primul-Ministru și-a exprimat un mare interes fata de acest monument de arhitectură și a subliniat că Egiptul este un loc al coexistenței pașnice a tuturor religiilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.