World Vision revine asupra deciziei privind casatoria gay, dupa ce a uimit intreaga lume

Cu cateva zile în urmă, World Vision – SUA, una dintre cele mai mari organizatii de caritate creștine din țară, si-a schimbat convingerile sale, declarand ca… le permite angajaților de acelasi sex sa se “casatoreasca”. Acum, aceasta organizatie pare sa-si fi inversat decizia.

Decizia de a permite căsătoriile între homosexuali în rândul angajaților a fost criticata, iar mulți donatori au scris multe randuri pe pagina de Facebook a organizatiei in cauza. O organizatie importanta penticostală le-a cerut chiar membrilor sai sa isi ofere contribuțiile lor, destinate initial World Vision, altor organizatii de caritate.

Rezultatul amenințărilor cu reducerea potențialului de finanțare a facut, de urgenta, ca World Vision sa voteze, în unanimitate, revenirea asupra deciziei sale și sa admita doar căsătoria heterosexuală.

Conform publicatiei in limba engleza “The Wire”, intr-o scrisoare a donatorilor, președintele World Vision, Richard Stearns, regreta ca organizatia nu a reușit să ramana în concordanță cu angajamentul sau privind interpretarea tradițională a căsătoriei biblice și propria Declarație de Credință. Acesta mai regreta, de asemenea, ca nu a solicitat sfatul propriilor parteneri creștini.

“Ca rezultat, ne-am schimbat politica noastre de conduită, care nu a fost în concordanță cu Declarația noastră de Credință și angajamentul nostru fata de sfintenia căsătoriei”.

“Avem inima zdrobită, pentru durerea și confuzia pe care am provocat-o multora dintre prietenii noștri, care au văzut această decizie ca pe o inversare a angajamentului nostru ferm in autoritate biblică. Vă rugăm să înțelegeți că acest lucru nu s-a aflat niciodată in intenția consiliului”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.