Pentru prima oara din 1901, crestinii nu mai sunt o majoritate in Noua Zeelanda

Rezultatele ultimului recensamant din Noua Zeelandă arată o tendință similară cu cea din restul lumii dezvoltate, respectul fata de religie scazand dramatic.

Cifrele publicate in aceste zile, ale recensamantului din 2013, arata ca patru din zece neozeelandezi sunt acum non-religiosi – o creștere de 26% și un total de 1,6 milioane de persoane. Doar 1,9 milioane de oameni spun că sunt afiliati la o biserică, în scădere cu mai mult de 2 milioane fata de 2006.

Conform publicatiei in limba engleza “Mesager Crestin”, profesorul Universitatii din Victoria, Paul Morris, specializat in studii religioase, a declarat: “Pentru prima dată dupa 1901, creștinii nu mai sunt majoritatea clară a țării. Întrebarea este, acum: mai suntem o tara creștină?”.

Ca și în alte țări occidentale, Creștinismul se confruntă cu o problemă de generații, credinciosii in varsta decedand, iar generațiile mai tinere neprezentand interes. Episcopul anglican din Wellington, Justin Duckworth, a recunoscut că Biserica lui nu mai este conectata cu oamenii mai tineri.

Hinduismul, Sikhismul și Islamismul au crescut, insa, in acest timp, enorm. În prezent, există 89.000 de hinduși, in Noua Zeelandă, cu o creștere de 16.000, fata de 2006. În aceeași perioadă, populatia indiana a Noii Zeelande a crescut cu aproximativ 50.000 de persoane.

Profesorul Morris a spus ca religiile care altadata erau mici in Noua Zeelanda, acum, prin migrație, sunt suficient de mari pentru a contesta Bisericile de baza. “Aceste comunități religioase de migranți sunt active și în creștere, iar acum reprezintă un aspect important al vieții noastre”.

1. Fara nicio religie – 38,6%

2. Catolici – 11,6%

3. Anglicani – 10,8%

4. Presbiterieni – 7,5%

5. Crestini – 5,1%

6. Metodisti – 2,3%

7. Hindusi – 2,1%

8. Budisti – 1,4%

9. Baptisti – 1,3%

10. Musulmani – 1,1%

11. Penticostali – 1,1%.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.