Homosexualitate: daca cineva imi spune ca am hipertensiune, trebuie sa ma supar?

Cardinalul spaniol recent ales de Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, Fernando Aguilar, a descris homosexualitatea ca pe un “defect”, care poate fi corectat prin tratament, ceea ce a dus la condamnarea lui din partea grupurilor pentru drepturile homosexualilor.

“O mulțime de oameni se plâng și nu o tolerează, dar cu tot respectul spun că homosexualitatea este un mod defectuos de manifestare a sexualitatii”, a declarat Aguilar, pentru publicatia Malaga Sur.

Interviul a fost publicat zilele trecute, la o săptămână după ce Aguilar a fost numit drept unul dintre cei 19 cardinali noi, alesi de Papa, urmand sa fie numit în mod oficial pe 22 februarie.

“Avem o mulțime de defecte in corpurile noastre. Am hipertensiune arterială. Trebuie sa ma infurii ca mi-au spus asta? Este un defect pe care trebuie sa-l corectez, în măsura în care eu pot”, a declarat Aguilar, care este arhiepiscop emerit al orasului nordic Pamplona, citat de AFP.

“Sublinierea defectului unui homosexual nu este o infracțiune, ci este un ajutor, deoarece multe cazuri de homosexualitate pot fi recuperate și normalizate printr-un tratament adecvat. Nu este o infracțiune, este un fapt. Când cineva are un defect, prietenul bun este cel care ii spune asta”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.