Liderul Bisericii Ciprului: ma ocup de cele duhovnicesti, dar Biserica are nevoie si de bani

Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea a negat, zilele trecute, remarcile conform carora el ar fi neglijat lucrarea spirituală in favoarea concentrarii pe finanțele Bisericii.

“Acest lucru nu este adevărat, iar aceste comentarii au fost făcute de oameni care nu au nimic de-a face cu Biserica”, a spus el.

Vorbind la radiodifuzorul public CyBC, Arhiepiscopul a declarat că spiritualitatea a fost de cea mai mare importanță pentru el. “Mă ocup de problemele Bisericii mai întâi, și apoi de altele”, a spus el.

Arhiepiscopul a declarat că reporterul a formulat intrebari gresite. “De ce nu-l întrebi, când am fost vreodată absent de la Liturghie? Sau, când n-am vorbit pe probleme spirituale?”, a întrebat el.

Arhiepiscopul a mai spus că era firesc ca Biserica să facă investiții, fiindca trebuie să găsească o modalitate de a-i plăti pe oamenii care lucrează pentru ea. “Biserica este o organizație non-profit și, desigur, va face investiții. Si chiar că vine vorba despre o problemă religioasă, odata ce avem nevoie de mai mult de 1 milion de euro pentru a-i plăti pe angajații si preoții noștri”, a spus el.

Întâistătătorul a adăugat că el a fost în mod constant chestionat de reporteri, cu privire la chestiuni legate de economie și politica. “Tot ce auzi la televizor si radio, este legat de oameni care vorbesc despre aceste subiecte”, a spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.