Manuscrise grecesti, evreiesti si incunabule, afisate on-line intr-un proiect amplu de digitalizare

Biblioteca Bodleian din Oxford și Biblioteca Apostolica Vaticana, pun la dispozitia Internetului un proiect major de digitalizare, finanțat de Fundația Polonsky. 21 de documente sunt disponibile, deja, dar în cele din urmă 1,5 milioane de pagini vor putea fi accesate, informeaza Serviciul specializat in productia de software si site-uri web, NetCreator [https://www.netcreator.ro] . Au fost identificate trei domenii: manuscrise grecești, manuscrise ebraice, incunabule.

Cele mai vechi manuscrise postate sunt din zona biblica. Cercetatorii incurajeaza formularea de sugestii pentru digitalizarea in cauza, care urmeaza sa fie evaluate.

Procesul de digitalizare on-line este în creștere rapidă și mai multe manuscrise disponibile on-line vor primi descrieri complete și vor fi actualizate, mai informeaza NetCreator [https://www.netcreator.ro] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.