Al-Qaeda neaga ca ar avea legaturi cu ISIS – Statul Islamic din Irak si Siria

Comandamentul general a al-Qaeda a declarat public că nu are nicio legătură cu una dintre filialele sale cele mai cunoscute, Statul Islamic din Irak și Siria, care duce un război de gherilă brutal în ambele națiuni din Orientul Mijlociu, conform unui raport VoR.

Statul islamic “nu este o ramură a Al-Qaeda”, nu are nicio “relație organizațională” cu Al Qaeda și acțiunile sale nu pot fi legate de al-Qaeda, a declarat un comunicat emis de Comandamentul Central cu sediul in Pakistan, al Al Qaeda. Declarația a fost postata pe mai multe pagini jihadiste, ieri.

Nu numai că al-Qaeda nu aprobă crearea Statului Islamic, se arata in declaratie, dar a dispus anterior încetarea operațiunilor grupului, fără succes.

Astăzi, Statul Islamic (ISIS), are o influență teritoriala care se intinde din provincia Al Anbar, Irak, pana in nordul Siriei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). In randurile sale din Siria, sunt inclusi mii de non-sirieni, printre care cetățeni arabi, europeni și ruși, care au venit în Siria pentru “jihad”, afirma Vocea Rusiei, intr-un raport care citeaza LA Times.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.