publicat în: Arhivă

Patriarhul Rusiei critica ideea ca Leningradul ar fi trebuit sa fie predat fascistilor

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a criticat ideea că Leningradul ar fi trebuit sa fie predat fasciștilor, pentru a salva oamenii din oras și a pune capăt asedierii orașului.

La sfârșitul lunii ianuarie, Dojd TV i-a chestionat pe telespectatori in legatura cu ideea conform careia mai multe vieti ar fi putut fi salvate în timpul asedierii Leningradului, daca el ar fi fost predat trupelor germane. Sondajul a fost puternic criticat de majoritatea politicienilor și a societății. Mai mulți furnizori de televiziune prin cablu au oprit chiar difuzarea canalului de televiziune in cauza.

“Unii oameni spun acum lucruri de genul: de ce au aparat Leningradul? Ar fi trebuit să-l predea, nimic nu conteaza mai mult decat viata. Dumnezeu ne învață, insa, un lucru diferit: există o mulțime de lucruri care sunt mai importante decât viața umană”, a spus Patriarhul după o slujba tinuta in Catedrala Kazansky din Volgograd, unde a ajuns luni, pentru a sprijini populația din orasul in care au avut loc atacurile teroriste de la sfârșitul lunii decembrie 2013.

“De fiecare dată când oamenii se daruiesc altor persoane, se manifestă iubirea adevărată, pentru că dragostea implică întotdeauna sacrificiu”, a spus Patriarhul, conform Interfax.