Reactii impotriva ridicarii unui Muzeu Islamic de proportii in Venetia

Primarul Venetiei, Giorgio Orsoni, i-a mulțumit ieri Premierului Enrico Letta, pentru interesul demonstrat fata de crearea unui Muzeu Islamic de proportii in oras, în acelasi timp Liga Nordului continuand să condamne proiectul.

Orsoni a declarat ca urmareste sa aduca “instituții culturale mari, de interes international, in Veneția”.

Orsoni i-a transmis “mulțumiri speciale lui Letta, pentru interesul său în crearea unui muzeu islamic international de mari dimensiuni în Veneția, ca semn al istoriei acestui oraș și al deschiderii sale față de dialogul între culturi și religii”.

Letta spusese anterior, în timpul unei călătorii la Doha, că guvernul său “a realizat un angajament de explorare a posibilitatii construirii unui muzeu islamic în Veneția”, conform agentiei Ansa.

Liga Nordului a declarat imediat ca Letta ar trebui să se concentreze asupra economiei și nu asupra instituțiilor de cultură. Massimo Bitonci, reprezentant in Senat al Ligii, l-a acuzat pe Letta ca lucreaza in sprijinul răspândirii Islamului în Italia.

“Noi nu vrem niciun muzeu islamic in Veneția”, a spus Bitonci. Aceeasi opinie a fost susținută si de Lorenzo Fontana, un membru al Ligii, in Parlamentul European, care a amenințat că va împiedica un astfel de proiect.

“Vom sta zi si noapte in zona proiectului și vom obstrucționa activitatea”, a spus Fontana. “Liga nu va permite o astfel de mizerie, regiunea Veneto vrea independență, nu muzee islamice”, a spus el, adăugând că astfel de proiecte amenință să submineze fundamentele societății italiene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.