Intalnire intre Papii Alexandriei: Theodoros II si Tawadros II

Preafericirea Sa Theodoros al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al Întregii Africi, s-a aflat în Cairo in zilele Crăciunului, pentru a lua parte la evenimentele ocazionate de aceasta mare sarbatoare.

În ziua Nașterii lui Hristos, Întâistătătorul a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Patriarhală Sfantul Nicolae din Cairo, alaturi de IPS Mitropolit Nikodimos de Memphis, Vicar Patriarhal de Cairo, Preasfințitul Episcop Nifon de Babylonia, egumenul Mănăstirii Sfantul Gheorghe din Vechiul Cairo, Exarhul Bisericii Rusiei Pr. Viktor Koulaga și IPS Mitropolit Nicolae de Ermopolis.

Ulterior, Preafericirea Sa l-a primit pe Patriarhul copt Tawadros (Theodoros) al II-lea. Salutându-l pe Întâistătătorul copt, Preafericirea Sa și-a exprimat sentimentele autentice de bucurie pentru vizita acestuia, subliniind interesul lor comun în progresul tuturor cetățenilor din Egipt, indiferent de religie.

La randul sau, Patriarhul copt și-a exprimat, de asemenea, satisfacția cu privire la înțelegerea reciprocă de reglementare a relației dintre cele două Biserici și s-a rugat ca dragostea va prevaleze în inimile tuturor oamenilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.