Elicopterul care il transporta pe Morsi nu a putut zbura. Procesul a fost amanat

Un tribunal penal din Cairo a suspendat până pe 1 februarie procesul Președintelui demis Mohamed Morsi și al altor 14 co-inculpați, toti acuzati de incitare la crimă, conform Ansa, din cauza incapacității lui Morsi de a ajunge la tribunal, dupa cum se arata intr-un raport al publicatiei de stiri Al-Ahram.

Seful Securitatii din Alexandria, Nasser El-Abd a declarat pentru televiziunea de stat că elicopterul pregatit pentru a-l transporta pe Președintele demis Mohamed Morsi la sedinta de judecată, programata să înceapă astazi, la ora 10:30, la Cairo, ora locală, nu a putut zbura din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Anterior, Al-Ahram raportase că elicopterul s-ar fi prabusit, atunci cand il transporta pe lider, pe drumul spre sala de judecată.

Morsi trebuia sa fie transferat de elicopter, din inchisoarea binepazita Burg Al-Arab, situata la vest de Alexandria, catre Academia de Poliție din New Cairo, pentru procedura de judecată.

Apariția lui Morsi, de astazi, ar fi fost a doua de cand armata l-a destituit, din iulie, anul trecut, după ce milioane de oameni au protestat impotriva conducerii sale problematice, de-a lungul intregului an. Prima sa apariție a avut loc la prima ședință de judecată, in data de 4 noiembrie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Morsi și cei 14 co-inculpați sunt judecati în baza acuzațiilor de incitare la crimă și violență în exteriorul Palatului Prezidențial, în decembrie 2012, când mii de susținători ai acestuia au atacat o manifestatie organizata pentru a protesta față de o declarație constituțională emisa de Morsi, prin care acesta isi acorda singur puteri suplimentare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.