Cartea ortodoxa “Sfintii de toate zilele si Alte Povestiri”, castiga inimile catolicilor din Polonia

Cartea “Sfintii de toate zilele si Alte Povestiri”, a Arhimandritului Tihon Shevkunov, a castigat inimile călugărilor catolici din Polonia.

Cartea schimba modul de înțelegere a Ortodoxiei Ruse și atitudinea oamenilor față de Rusia. 80 de procente din ediția poloneză a bestseller-ului ortodox, lansat de editura poloneză ortodoxa “Bratchik”, vor fi cumpărate de către catolici, a remarcat Marek Yakimuk, director al editurii.

“Am publicat 2000 de exemplare, dar putem vedea deja că acest lucru nu este suficient. Acum vom publica de cinci ori mai mult. 80% din cărțile publicate merg la catolici. Această carte modifica complet înțelegereaa Ortodoxiei Ruse și schimbă atitudinea oamenilor față de Rusia”, afirma publicatia Sobor, citand editura in cauza.

Prezentarea cartii a avut loc recent în Cracovia și la Universitatea Jagiellonian. Autorul, Arhimandritul Tihon Shevkunov, starețul Mănăstirii Sretensky, a fost salutat călduros mai mult decat doar de creștinii ortodocși.

“Am avut o vizită neprogramată la o mănăstire benedictină catolica. Când am intrat în mănăstire, un călugăr a fugit sa ne primeasca și a spus că tocmai terminase cartea și ca a fost foarte încântat sa-l intalneasca pe autor”, povesteste Marek Yakimuk.

Parintele Tihon a fost, totodata, salutat din toată inima de reprezentanții Episcopiei Catolice. După cum s-a dovedit, mulți clerici se familiarizasera cu cartea sa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.