Printesa Cantacuzino de Romania, admiratoarea si finantatoarea lui Hitler: Elsa Bruckmann

Istoria este asemenea unui amestec de detalii, ca un puzzle fără sfârșit, cu piese infinite care nu pot fuziona într-o singură imagine.

Acest lucru se intampla si în cazul povestii, în mare parte necunoscute, a Elsei Bruckmann (1865-1946), care a intrat în istorie ca un admirator fervent personal al lui Adolf Hitler. Ea l-a sprijinit financiar in primele lui zile in politica și a făcut o misiune din a-l sustine pe Führer, conform unui articol recent al publicatiei Greek Reporter.

Elsa nu a fost întotdeauna o Bruckmann (foto, langa sotul ei). Ea a fost o femeie de moștenire istorică mare, cu nume important. S-a nascut ca Printesa Cantacuzino din România, fiica Printului Teodor Cantacuzino din România.

Împreună cu tatăl ei, ea a descins dintr-o familie care datează din Imperiul Bizantin, casa bizantina regala a Cantacuzinilor. În timpul erei bizantine, familia a avut doi împărați și a devenit asociata, după căderea Constantinopolului, cu întreprinderile din regiunile otomane din Țara Românească și Moldova, România și Ucraina de astazi, precum și din Rusia.

Conform surselor istorice, Elsa Bruckmann împreună cu oamenii de afaceri, reprezentantii claselor sociale superioare, doamnele elitei germane si cu alte persoane, l-au finanțat pe liderul nazist, înainte și după lovitura eșuata din 1923, până în ultimele sale zile ca Führer, conform Greek Reporter.

Ca soție a unui editor german, Hugo Bruckmann, care a fost, totodata, un adept al lui Hitler, ea a devenit fascinata de profilul de conducere al lui Hitler și a înrolat cercul ei de prieteni in sustinerea financiara și politica a liderului în ascensiune.

Elsa a avut convingerea că, prin sprijinirea lui Hitler, ea contribuia la reconstrucția și consolidarea Germaniei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.