O icoana a Arhanghelului Mihail a plans in Insula Rodos (video)

O icoană a Arhanghelului Mihail, pictata în anul 1896 și aflata în Biserica Sfinții Îngeri din Cimitirul din Ialyssos, Rhodes, a plans in data de 26 octombrie, în ziua Sfantului Dimitrie.

Lacrimile au izvorat chiar din ochii Arhanghelului (vezi video).

Parohul bisericii l-a informat imediat pe Mitropolitul Chiril de Rhodos, care a examinat cu atenție icoana și a constatat ca izvorarea de lacrimi nu avea la baza umezeala sau vreo alta cauza naturala. Faptul că zidul pe care se afla icoana era complet uscat, iar lacrimile curgeau fara oprire din ochii Arhanghelului, a dus la excluderea totala a acestei eventuale ipoteze.

Vestea s-a răspândit cu viteza pe insulă, iar mulți credincioși se inchina deja, la aceasta ora, la icoana minunata. Un fenomen similar, se pare ca ar mai fi avut loc si în anul 1974.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.