Babeni: imagini de la procesiunea cu Icoana Maicii Domnului Smolenskaia

În zilele de 7 şi 8 noiembrie ale fiecărui an credincioşii oraşului Băbeni îşi cinstesc cu mare evlavie ocrotitorii spirituali, pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Manifestările religioase şi culturale dedicate cinstirii patronilor spirituali ai urbei vâlcene au început in ziua de 7 noiembrie, la orele 16.00, în Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a parohiei Băbeni I, cu slujba Vecerniei şi a Litiei. Slujba de Priveghere a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Vecerniei, Preasfinţia Sa a evidenţiat rolul şi importanţa sfinţilor îngeri în viaţa oamenilor de la crearea lumii şi până în zilele noastre.

După slujbă, întreg soborul de slujitori în frunte cu Preasfinţitul Episcop Emilian, alături de mulţimea de credincioşi, au pornit în Pelerinaj cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Smolenskaia” de la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, pe strada „Ungureni”, strada „Serafimeşti”, strada „Dragoş Vrânceanu”, prin faţa Liceului „George Ţărnea”, pe lângă Primăria Băbeni şi au revenit la Biserica parohială.

Participanţii la procesiune, oficialităţi, preoţi, liceeni, elevi şi credincioşi în frunte cu primarul oraşului Băbeni, Ion Bîzîc, au purtat în mâini steaguri şi icoane cu ocrotitorii oraşului, precum şi torţe aprinse.

Sărbătoarea a culminat, ieri, cu Sfânta Liturghie oficiată în cinstea Sfinţilor Arhangheli, patronii spirituali ai oraşului Băbeni.

Pe timpul celor două zile ale sărbătorii Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, credincioşii participanţi s-au putut închina la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Smolenskaia”, adusă de la Mănăstirea Surpatele, comuna Frânceşti, judeţul Vâlcea, inca din 7 noiembrie 2013, de la ora 9,00 şi aşezată în Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a parohiei Băbeni I.

De asemenea, în aceste zile, în tinda Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a parohiei Băbeni I, credincioşii au putut viziona Expoziţia de icoane a Cercului de pictură „Dialog plastic”, al Casei de Cultură „Dragoş Vrânceanu” Băbeni. Tot aici se găsesc icoane expuse de membrii Cercului de Artă plastică al Parohiei Băbeni I, care au participat în luna august, a acestui an, la a V-a ediţie a Taberei de creaţie plastică „Ortodoxie şi Artă”, organizată de către Casa de Cultură „Dragoş Vrânceanu” Băbeni în parteneriat cu Arhiepiscopia Râmnicului şi cu Parohia Băbeni I, în staţiunea vâlceană Călimăneşti-Căciulata.

Sărbătoarea oraşului Băbeni a reunit oficialităţi locale şi centrale, preoţi, oameni de cultură și numeroşi credincioși din localitate şi din eparhie, conform informatiilor transmise de Arhidiacon Ioan Liviu Găman.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Arhiepiscopiei Ramnicului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.