Gay in Cipru: Guvernul se supune UE si decide modificarea Codului Penal, in apararea homosexualilor

Guvernul Cipriot a decis să modifice Codul Penal, în scopul protejarii cetatenilor tarii in fata discriminarii, inclusiv psihologice, sau a altor forme de violenta, din cauza orientării lor sexuale.

Conform publicatiei Fileleutheros, decizia de amendare a Codului Penal consta in adăugarea unui nou articol care încearcă să incrimineze incitarea la violență sau ură împotriva persoanelor sau grupurilor pe baza orientarii sai identitatii sexuale.

Cadrul legal existent incrimineaza deja actele de instigare publică la violență sau ură împotriva oamenilor, din motive cum ar fi rasa, culoarea, religia, originea națională sau etnică etc. Adăugarea noilor infracțiuni propuse, în completarea cadrului penal, urmeaza sa acopere toate motivele de discriminare, conform declaratiei Comisarului cu Administrarea și Autoritatea împotriva Rasismului și Discriminării.

Concret, noul articol prevede următoarele:

“O persoană care, în mod public și într-un mod amenințător, încurajează în mod intenționat sau incită, fie verbal sau cu texte scrise sau ilustrații sau oricare alt mod, la violență sau la ură împotriva unei persoane sau a unui grup definit pe baza orientarii lui sexuale sau identitatii sexuale, se face vinovata de infracțiune și, în functie de caz, va fi condamnata cu închisoarea, la cel mult trei ani sau o amendă care sa nu depășeasca 5.000 €, sau atat cu amenda cat si cu inchisoare”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.