Rusia: Ordinul Sfanta Olga, oferit de Patriarhie unei femei aflate in fruntea unei fundatii

Vicepresedintele Fundatiei Heydar Aliyev, din Rusia, Leyla Aliyeva, a fost distinsa cu Ordinul Sfanta Olga in grad III, prin ordinul Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril.

Aceasta a câștigat premiul pentru asistenta sa la instalarea monumentului Printului Vladimir în Astrahan și pentru implicarea sa in cea de-a 1025-a aniversare a Creștinismului în Rusia, precum și pentru multe merite în consolidarea prieteniei dintre Rusia și Azerbaidjan.

Ordinul Sfintei Olga a fost înființat în 1988, pentru a comemora cea de-a 1000-a aniversare a Creștinismului în Rusia. Acest ordin le este acordat femeilor, pentru realizări în diverse domenii religioase, de stat și in serviciul public.

Statutul înalt al acestui premiu este confirmat de faptul că el a fost acordat, anterior, Președintele Consiliului Adunării Federației Ruse, Valentina Matvienko, fostului Presedinte leton, Vaira Vike-Freiberg, Marii Ducese Maria Vladimirovna Romanova.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.