Rapiti in Siria: discutii intre seful securitatii generale si Patriarhul Ioan X Yazigi

Maiorul Abbas Ibrahim s-a întâlnit in aceste zile cu Patriarhul Grec-Ortodox Ioan X Yazigi, discutand despre eforturile continue pentru eliberarea celor doi episcopi sirieni.

Ibrahim, șeful Securității Generale, s-a intors vineri din Turcia, unde a urmarit procesul de negociere privind eliberarea episcopilor, precum și a unui grup de nouă ostatici libanezi, rapiti in Siria.

Vorbind pentru reporterii din nordul orașului Tripoli despre ostaticii libanezi, Ibrahim a reiterat faptul că eliberarea lor este iminentă, spunând: “lucrurile se indreapta spre o soluție pe termen scurt”.

Potrivit Agenției Naționale de Stiri, Ibrahim l-a informat pe Yazigi cu privire la evoluțiile recente în cazul prelaților, spunând că problema ar putea fi rezolvată în viitorul apropiat.

Ibrahim a fost însărcinat cu rezolvarea ambelor cazuri și a raportat un contact cu părțile siriene, din Qatar, turce și palestiniene pentru eliberarea ambelor grupuri.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.