Lampedusa: Ma uit la lista supravietuitorilor si – 90% sunt crestini

Din cei peste 250 de migranți africani care s-au înecat la mai puțin de o milă de pamantul european, săptămâna trecută, multi erau creștini fugiti din fata persecuțiilor religioase.

Nava a părăsit Libia, transportand aproximativ 500 de pasageri, în principal din Eritreea și Somalia, dar a luat foc și s-a scufundat în apropiere de insula italiană Lampedusa. Doar 155 de persoane au fost salvate.

Mussie Zerai, președintele Agenției Migrantilor Habeshia, cu sediul in Roma, a declarat:

“Mă uit la lista supraviețuitorilor și 90% sunt creștini. Ei provin din Eritreea și Etiopia. Situația este foarte proastă, deoarece politic în Eritreea exista un dictator care limiteaza libertatea si democrația. Mulți creștini sunt persecutați din cauza credinței lor. Nu e ușor pentru ei să trăiască în Eritreea, în acest moment”.

Mai mult de 40% din imigranții în Uniunea Europeană sunt creștini, potrivit Pew Research.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.