Siria: Rusia ridica o statuie monumentala a lui Hristos, pe Muntele Heruvimilor, vizibila chiar si din tarile din jur

Trimișii Bisericilor Ortodoxe din Rusia și Ucraina au inaltat o statuie monumentala a lui Hristos, in partea superioara a Muntelui Heruvimilor, în orașul sirian Saidnaya. Statuia simbolizeaza speranta si pace, conform unei informatii oferite ascultatorilor sai de radioul Vocea Rusiei.

Academia Teologică din Moscova, care a fost curator al proiectului, a raportat astăzi că acest monument ar trebui să devină un simbol al speranței tuturor creștinilor, de incetare a oricaror vărsari de sânge în Siria.

“Reprezentarea lui Hristos, cu gestul binecuvântării, este amplasata pe traseul de pelerinaj istoric din Constantinopol spre Ierusalim, la o înălțime de 2100 de metri”, au spus curatorii. Sculptura poate fi vazuta chiar si din Liban, Iordania, Palestina și Israel”.

Instalarea monumentului a fost legata de sărbătoarea ortodoxă a acoperamantului Maicii Domnului și sărbătoarea musulmană Kurban Bayram.

Pe parcursul celor trei zile, cat timp lucrările erau în curs de desfășurare, părțile aflate în conflict au suspendat operațiunile militare în zonă și au privit instalarea statuii, care a fost numita “Am venit pentru a salva lumea”, conform unor declaratii ale reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ruse.

Monumentul a fost realizat grație Fundației rusesti “Moștenirea Spirituală a Sfântului Pavel”, cunoscuta pentru proiectele sale de caritate in Orientul Mijlociu, conform unui raport al VoR.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.