Cursuri pentru episcopii ortodocsi nou-instalati

Cu binecuvântarea Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, in aceasta perioada, s-a desfasurat cel de-al 3-lea curs destinat episcopilor nou-instalati ai Bisericii Ortodoxe Ruse, la Institutul de Studii Postuniversitare și Doctorale Sfintii Chiril si Metodiu.

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, rector al Institutului și șef al Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii, a tinut un curs introductiv despre relațiile externe ale Bisericii Ortodoxe Ruse.

Președintele DECR a mai vorbit, de asemenea, despre relațiile dintre Biserici și pregatirea Marelui Sinod Pan-Ortodox, începuta în urmă cu peste 50 de ani.

Cursul avansat s-a ocupat, totodata, de relatia Biserică-Stat, de ordinea internă a Bisericii și de problemele sociale și teologice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.