Rapiti in Siria: Presedintele Libanului ajuta la eliberarea celor doi mitropoliti

Președintele Michel Sleiman a promis luni ca va ajuta la eliberarea celor doi episcopi răpiți în aprilie, de către bărbați înarmați, în apropiere de granița cu Turcia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe0.

Remarcile lui Sleiman au venit în timpul unei întâlniri cu mai multi seniori și ofițeri militari, la Palatul Prezidențial din Baabda.

Reuniunea a ajutat la formularea unor modalități de îmbunătățire a performanțelor activităților de informare și de activare a mecanismelor de coordonare între diferitele agenții de securitate.

Sleiman l-a felicitat pe șeful Siguranței Generale, Maiorul Abbas Ibrahim, pentru eforturile sale, care au dus la eliberarea a nouă pelerini libanezi, sambata, după 17 luni de captivitate.

Sleiman a mai salutat, de asemenea, eforturile ministrului interimar de Interne, Marwan Charbel, pentru eliberarea ostaticilor.

Sleiman a cerut, în ședința de securitate de luni, ca toate eforturile sa fie exercitate pentru a asigura eliberarea mitropolitiilor grec-ortodox Paul Yazigi de Alep și siriac-ortodox Yohanna Ibrahim, răpiți în luna aprilie.

De asemenea, el a mai promis să depună eforturi “serioase” pentru finalizarea cazului celor cateva zeci de libanezi care au dispărut în timpul razboiului civil din 1975-1990, inclusiv al deținutilor din închisorile siriene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.