Patriarhul sarb Irinej, in Indonezia. Dialog inter-religios

Un al doilea dialog inter-religios intre Serbia și Indonezia are loc în Jakarta, in prezent, cu participarea delegației Serbiei în frunte cu Patriarhul sârb Irinej și cu șeful Oficiului de Cooperare cu Bisericile și Comunitățile Religioase, Mileta Radojević.

Delegația sârbă a aterizat pe Aeroportul Soekarno-Hatta în Jakarta, ieri, unde a fost salutata de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe din Indonezia și ai Bisericii Ortodoxe, ai Ambasadei Serbiei în Jakarta și ai Ambasadei Indoneziei la Belgrad.

Directorul General pentru Informare și Diplomație Publică, Abdurrahman Fachir, a oferit o cina de bun venit delegației sârbe. Patriarhul sârb Irinej a mulțumit Indoneziei pentru sprijinul oferit de Indonezia, Serbiei, și pentru refuzul său de a recunoaște independența Kosovo, declarată unilateral de etnicii albanezi din provincia sârbă.

Indonezia este casa a aproximativ 20.000 de creștini ortodocși, iar aceasta este prima vizită a Patriarhului sârb in aceasta țară.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe din Indonezia au ajuns si ei la Jakarta, din Java, Sumatra și Bali, pentru a-i ura bun venit patriarhulului sârb Irinej, conform agentiei Tanjug.

Primul dialog inter-religios între Serbia și Indonezia a avut loc la Belgrad, în 2011, iar cel de-al doilea va avea loc peste doua zile, a anunțat Biroul Guvernului Sârb pentru Cooperarea cu Bisericile și Comunitățile Religioase.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.