Thursday 26 september 2013

Sfantul Ierarh Martir Antim Ivireanul: Ocrotitorul Ramnicului (foto)

În cea de-a treia zi a manifestărilor religioase şi culturale dedicate celei de-a XV-a prăznuiri a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, Ocrotitorul Spiritual al Râmnicului, astăzi, 25 septembrie 2013, la Râmnicu Vâlcea au loc mai multe evenimente spiritual-culturale.

Prima dintre manifestările zilei, itinerariul „Istorie, spiritualitate şi cultură – Biserici din Râmnicu Vâlcea”, care descoperă activitatea educaţională, culturală şi misionară în societatea contemporană, a avut loc cu începere de la orele 11.00 la Biserica „Toţi Sfinţii” din municipiu unde s-a desfăşurat vernisajul unei expoziţii de icoane. Evenimentul, organizat de Parohia „Toţi Sfinţii” pe holul Grădiniţei din incinta bisericii s-a bucurat de participarea Preasfinţitului Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

La sosire, Părintele Consilier Constantin Cîrstea, parohul Bisericii „Toţi Sfinţii”, l-a întâmpinat pe Preasfinţitul Părinte Episcop şi împreună au vizitat expoziţia de icoane amenajată aici.

Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a vizitat şi grupele de preşcolari din această instituţie de învăţământ, ce a fost inaugurată pe 1 iunie 2012, de Ziua Copilului, şi a stat de vorbă cu cadrele didactice, i-a binecuvântat pe copii, le-a urat tuturor succes în noul an şcolar şi le-a oferit în dar iconiţe cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos, conform informatiilor transmise de Arhidiacon Ioan Liviu Gaman.

Tot aici, Preasfinţitul Părinte Emilian i-a binecuvântat şi a stat de vorbă cu elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Generală „Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea, care au venit să viziteze expoziţia de icoane.

În continuare, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul a luat parte la manifestarea cultural-spirituală „Sfântul Antim Ivireanul, patronul spiritual al Râmnicului, în conştiinţa tinerei generaţii”, organizată de Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea. Evenimentul desfăşurat în Sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene cu începere de la orele 12.00, face parte din seria de manifestări culturale dedicate celei de a XXI-a ediţii a Zilelor Bibliotecii Judeţene şi ale Fundaţiei Culturale „Sfântul Antim Ivireanul”, eveniment aniversar ce se încadrează în şirul manifestărilor spiritual-culturale dedicate celei de-a XIV-a prăznuiri a Sfântului Antim Ivireanul, ocrotitorul spiritual al Râmnicului.

În deschiderea manifestării a fost vizionat filmul documentar „Antim Ivireanul – artizan al tiparului românesc”, realizat de Alina Nicola de la Biroul „Patrimoniu” al Bibliotecii Judeţene. Apoi, Flori Ghiţă de la Biroul Informare Bibliografică a Bibliotecii a susţinut comunicarea cu titlul „Opera lui Antim Ivireanul, preocupare constantă a cercetătorilor români”.

In încheiere, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul a ţinut un cuvânt dedicat acestui moment, în care a vorbit despre opera culturală moştenită de la înaintaşi şi tradiţia Bibliotecii Judeţene din Râmnicu Vâlcea aflată sub patronajul Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, dupa cum ne mai informeaza reprezentantul pe probleme media al Arhiepiscopiei.

În cadrul aceleiasi zile, manifestările aflate sub genericul „Istorie, spiritualitate şi cultură – Biserici din Râmnicu Vâlcea” au continuat, de la orele 15.00, cu Itinerariul Biserica „Cuv. Parascheva” – Paraclisul Arhiepiscopal „Buna Vestire”, de la orele 16.30, la Centrul Spiritual – Cultural „Sf. Antim Ivireanul” si cu lansare de carte, iar de la orele 18.00, la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu Vâlcea, cu Concertul de muzică religioasă susţinut de Corala „Canticum”, a Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae”.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Arhiepiscopiei Ramnicului.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile