Soldat arestat la baza Air Force Lyon, pentru planuirea atacarii unei moschei

Un soldat francez, in varsta de 23 de ani, a fost arestat la baza Air Force, din apropierea orașului Lyon, pentru ca ar fi pregatit un atac asupra unei moschei locale, conform unei declaratii a Ministerului de Interne Francez, emisa ieri.

Soldatul avea vederi “apropiate de cele de extrema dreapta radicală” și a atacat deja o moschee din regiunea Bordeaux, anul trecut, fără a provoca multe pagube, a mai declarat ministerul, fără a oferi alte detalii.

Serviciile de securitate se confrunta cu o crestere a activitatii militantilor de extremă dreapta din Franța, acolo unde exista cea mai mare minoritate musulmană din Europa.

Guvernul a închis mai multe grupari militante de extrema-dreapta, în luna iulie, după moartea unui elev într-o încăierare între grupuri, conform radioului Vocea Rusiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.