Manastirea Chiroiu va avea un nou paraclis: Sfanta Cuvioasa Parascheva

La Manastirea Chiroiu va demara un proiect de ridicare a unui nou paraclis. Noua constructie va avea hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Decizia a fost luata ieri, in cadrul şedinţei de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu.

Conform informatiilor oferite Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe de catre Arhidiaconul Silviu Dascalu, reprezentant media al Episcopiei, Mânăstirea Chiroiu are hramul Bunavestire. Aşezământul monahal este situat în satul Chiroiu-Ungureni, comuna Drăgoieşti, judeţul Ialomiţa.

Mânăstirea Chiroiu este un aşezământ monahal de dată recentă, piatra de temelie a bisericii Mânăstirii fiind pusă pe 24 aprilie 1998, de către primul episcop al Eparhiei Sloboziei şi Călăraşilor, Preasfinţitul Nifon, alături de un sobor format din 21 de preoţi. Terenul, în suprafaţă de 3900 mp, pe care se află mânăstirea, a fost donat de către familia Ioniţă din Bucureşti, maica Varvara Arnăutu fiind prima stareţă a acestui aşezământ monahal.

Iniţial, acest lăcaş de cult purta denumirea de Schitul Sfânta Vineri, fiind subordonat Mânăstirii Slobozia. La 1 august 2000, Schitul Sfânta Vineri s-a transformat în Mânăstirea Chiroiu, cu hramul Cuvioasa Parascheva şi Bunavestire.

La 2 octombrie 2005 s-a sfinţit biserica mare a mânăstirii. Din atunci mânăstirea şi-a schimbat denumirea, din Mânăstirea Sfânta Vineri în Mânăstirea Chiroiu cu hramul Bunavestire. Obştea de aici se intreţine şi prin atelierele de croitorie, veşminte preoţeşti, broderie şi pictură, mai informeaza repezentantul Episcopiei.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.