Papa Francisc le -a cerut tinerilor sa – faca mai mult zgomot

Papa Francisc a vorbit, ieri seara, unui grup de aproximativ 500 de tineri, cu care s-a intalnit in Dieceza de Piacenza-Bobbio, în Bazilica San Pietro. Tinerii sunt intr-un pelerinaj, care face parte din celebrarea diecezana a Anului Credinței.

Papa a început salutul său, prin a explica de ce a fost de acord cu întâlnirea:

“Am facut-o din motive egoiste, si știti de ce? De ce îmi place să fiu cu voi? De ce imi place sa fiu cu tinerii?” – a întrebat Papa. “Pentru că aveti in inima voastra o promisiune a speranței. Sunteți purtători de speranță. Voi, de fapt, trăiti în prezent, dar priviti la viitor. Voi sunteti protagoniștii viitorului, artizani ai viitorului”.

Explicand, mai clar, ceea ce a vrut sa spuna, Papa Francisc a precizat: tinerii au “trei idealuri”: frumusete, dumnezeire și adevăr. “Și, aceste trei dorinte pe care le au în inima lor, trebuie sa fie duse mai departe, în viitor”, a spus acesta. “Construiti un viitor al frumusetii, al bunătatii și adevărului. Nu înțelegeti? Aceasta este provocarea. O puteti face: aveți puterea sa faceti acest lucru. Dacă nu, este doar din cauza lenii. Vreau sa va spun: aveti curaj! Mergeți înainte! Faceti zgomot!”.

El a mai spus ca “a face zgomot” înseamnă a merge “împotriva acestei civilizații, care face atât de mult rău. Ati înțeles? Inseamna a merge împotriva curentului… înseamnă a face zgomot. Dati-i drumul, dar cu valori ca frumusețea, bunătatea și adevărul!”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.