publicat în: Arhivă

Catolici si hindusi: Compasiunea – contributie vitala pentru pace

“Compasiunea – contribuție vitală pentru pace” a fost tema unei întâlniri care a avut loc ieri, între șeful Consiliului Vaticanului pentru Dialog Interreligios, Cardinalul Jean-Louis Tauran, și liderii comunității hinduse din Marea Britanie, la Templul Mandir, aflat in nordul Londrei.

Înconjurat de omani de stiinta catolici și hindusi, precum și de elevi ai școlilor locale, Cardinalul a reafirmat angajamentul Bisericii Catolice in dialogul interconfesional, ca modalitate de a cunoaște și aprecia alte tradiții religioase și de a crea condițiile necesare pentru ca toți oamenii să trăiască în libertate și pace. Compasiunea, a spus el, își găsește expresia naturală în practica non-violenței, al cărei apostol al zilelelor moderne, Mahatma Gandhi, s-a inspirat atât din Hinduism cat și din Creștinism și din textele lor sacre.

Papa Francisc – a mai spus el – vorbește despre compasiune, care se traduce în grijă și preocupare pentru fiecare persoană, dar mai ales pentru cei vulnerabili, săraci și marginalizati, conform radioului Vaticanului.

Cardinalul efectueaza o vizita de 5 zile in Marea Britanie.