Crucifix pictat, expus in Luvru. Autor, Michelangelo?

Muzeul Luvru a atribuit lui Michelangelo un crucifix de lemn, recent donat, ceea ce a dus la adevarate controverse în lumea istorica a artei.

Sculptura din lemn, pictat, de 44,7 centimetri, a fost donata de către colecționarii canadieni Peter Silverman și Kathleen Onorato.

Crucifixul are „ proporții aproape perfecte, anatomie și har’‘, scrie ziarul Le Figaro.

După o analiză atentă, care a inclus mai multe fotografieri si opt probe microscopice, cinci istorici de artă au autentificat opera ca apartinand perioadei in cauza.

Analiza recenta a descoperit o policromie originala, cu straturi de culoare și retușare.

‘’ Din cinci istorici, doi au ajuns la concluzia ca ar fi opera lui Michelangelo, alti doi au respins aceasta ipoteza, iar unul s-a abtinut”, a declarat curatorul Marc Bormand, conform agentiei Ansa.

„Ei au confirmat toti calitatea excepțională a lucrării”, a mai adăugat el.

Crucifixul va fi în curând expus în galeria Michelangelo, etichetat ca: „Artist florentin, aproximativ 1500, Michelangelo?”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.