Credinciosi din Urziceni, in vizita la Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I (foto)

Cu ocazia împlinirii celor 20 de ani de când s-a înfiinţat Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, în perioada 31 mai – 7 iunie 2013, Protopopiatul Urziceni a organizat un pelerinaj în Turcia, pe urmele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, ştiut fiind faptul că aceşti sfinţi sunt ocrotitorii Catedralei din Urziceni.

Preoţii şi credincioşii au vizitat locurile pline de istorie şi însemnătate deosebită pentru Creştinism: Efes, Pergam, Laodiceea, Niceea, Constantinopol ş.a.

Însă, cel mai emoţionant moment a fost întâlnirea cu Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic, conform relatarilor acestora. Audienţa a avut loc la îndemnul şi cu mijlocirea Preasfintitului Parinte Vicentiu.

“Astfel, joi 6 iunie 2013, la ora 13.00 am păşit în palatul ce găzduieşte cea mai veche Patriarhie Ortodoxă. Aici, am fost primiţi cu multă căldură de Sanctitatea Sa, care ne-a ţinut un cuvânt de bun venit şi, în semn de preţuire pentru poporul român, ne-a dăruit o cruce cu însemnele Patriarhiei Ecumenice.

Ne-am exprimat bucuria deosebită şi am mulţumit Părintelui Patriarh pentru arhiereasca binecuvântare, apoi am dăruit o icoană pictată de copiii de la cercul de pictură al Protopopiatului şi un album cu Mănăstirea Sfinţii Voievozi”, relateaza părintele Bogdan-Ionuţ Stancu, Protopopul Urzicenilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.