Conferinta: Maica Siluana in Hamburg. Duhul Sfant in viata noastra

Parohia “Sf. Ioan Botezatorul” din Hamburg isi celebreaza, la sfarsitul acestei saptamani, hramul. Evenimentul va fi marcat de un program intens al slujbelor, dar si de prezenta unei invitate indragite: Monahia Siluana Vlad, binecunoscuta de mai multi ani in randul credinciosilor ortodocsi din tara si strainatate, care va sustine o conferinta cu tema “Cum primim si ce facem cu Duhul Sfant in viata noastra?”, conform unor informatii transmise din Hamburg, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, de Andreea Aiordachioaie. Va prezentam mai jos programul detaliat al evenimentului (vezi si locatia exacta, pe harta atasata prezentului articol):

Vineri, 21 iunie (18:00): Sfantul Maslu;

Sambata, 22 iunie (9:30): Sfanta Liturghie a Sf. Ioan Gura de Aur – Pomenirea Mortilor (Mosii de vara);

Sambata, 22 iunie (16:00): Vecernia cu Litie, urmata (in jurul orei 17:00) de conferinta sustinuta de Maica Siluana Vlad, cu tema: “Cum primim si ce facem cu Duhul Sfant in viata noastra?”;

Duminica, 23 iunie (10:00): Utrenia si Sf. Liturghie festiva, cu ocazia sarbatorii Pogorarii Sfantului Duh si a Hramului Parohiei. Imediat dupa Sfanta Liturghie, va avea loc si Vecernia plecarii genunchilor, urmata de o agapa frateasca.

Luni, 24 iunie (09:00): Sfanta Liturghie a Sf. Ioan Gura de Aur, cu ocazia sarbatorii Sfintei Treimi si a Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul.

In cadrul ceremoniei de duminica, va avea loc si incheierea festiva a primului an de Scoala Duminicala din Parohia “Sf. Ioan”, in cadrul careia copiii care au participat la cursurile catehetice (cu varste cuprinse intre 2 si 9 ani) vor primi mape cu lucrarile efectuate in al doilea semestru si vor fi rasplatiti cu diplome.

Acesta este al saselea Hram al Parohiei din Hamburg, iar bucuria dublei sarbatori este accentuata si de prezenta, in mijlocul credinciosilor, a unui asemenea oaspete.

Conferinta Maicii Siluana face parte dintr-o serie de astfel de evenimente, care a fost initiata de comunitatea din Hamburg in 2013, primii doi invitati fiind, in luna februarie, Klaus Kenneth si parintele Petru Pruteanu.

Se asteapta ca, la eveniment, sa participe si credinciosi din parohiile vecine.

…Pana la consumarea evenimentului, articolul de fata poate fi gasit pe pagina HOME Lacasuri Ortodoxe, in rubrica centrala Semnal Evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.