Slujba Arhiereasca la Biserica „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” – Brezoi 2012

Pe un loc retras, sub poale de pădure, este aşezată Biserica. A fost construită în anii 1941-1942, de muncitorii din Brezoi, prin stăruinţa preotului Romulus Cismaşu. Biserica este în formă de cruce, zidită din cărămidă şi acoperită cu ţiglă. S-a pictat între anii 1956-1957, de către pictorul Petrescu Teodor, din comuna Tutana, judeţul Argeş, împreună cu fratele său Dimitrie. Pictura este în frescă, iar tâmpla de lemn, lucrată de meşterul Dumitrescu din comuna Costeşti, jud. Vâlcea, are icoane aplicate, pictate în ulei de maestrul pictor Hermenean Stan, din oraşul Băile Govora, judeţul Vâlcea. Pantocratorul este executat în foiţă de aur aureolat de un curcubeu, iar icoanele Împărăteşti au o deosebită valoare artistică.

Sfânta Patriarhie, prin Preafericitul Părinte Patriarh Justinian, al cărui chip este pictat la intrarea în biserică, şi Sfânta Episcopie prin Preasfinţitul Episcop Iosif, au contribuit material la lucrări.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.