Rugaciuni speciale la Sfanta Liturghie, in urma tragediei din Connecticut

“Dragi frați, surori și copii!

Cu oroare, am auzit despre tragedia care a avut loc in scoala din statul Connecticut, în care un criminal nu i-a crutat nici pe copii, si chiar nici pe propria sa mama, și aș dori să-mi exprim sincerele mele condoleante întru durerea voastră comuna. Mă rog pentru odihna sufletelor copiilor și ale celor care au avut de suferit odata cu ei, pentru tatii si mamele lor indurerate, pentru parintii lor, pentru colegii de clasa, pentru profesori și prieteni. Domnul sa intareasca poporul Său și să binecuvânteze inimile lor cu pacea Lui cerească. Iisus Hristos, Dumnezeul nostru, sa ii binecuvânteze pe profesorii plini de devotament, care au salvat copiii îngroziți și le-au arătat acestora un exemplu de dragoste creștină. Din tot sufletul, vreau ca mangaierea lui Hristos și ajutorul Ceresc să fie cu voi!

Odata cu aceasta declaratie, le-am solicitat preotilor nostri parohi și staretilor de mănăstiri sa cuprinda următoarea rugăciune în ectenia mare a Sfintei Liturghii:

“Catre Tine, Doamne, Care ești în Ceruri, ne ridicam ochii sufletului nostru, și ne ridicam mâinile noastre și suspinele adâncului inimii noastre, și rugându-Te cu cuvintele noastre, te imploram cu lacrimi: da odihnă copiilor și binecuvânteaza-i pe cei care au avut de suferit cu ei în durere, întristare și suferință; pleaca urechea Ta la cei care plâng și sunt în durere și care așteapta de la Tine mangaiere și cheama bunatatea Ta; noi cerem mila Ta și căutam mantuirea Ta, și batem la porțile Tale: deschide-ne usile bunătatii Tale imbelsugate și nu ne părăsi pe noi până in sfârșit, pentru dragostea Numelui Tău. Te rugam, Doamne, auzi-ne degrab, și ai milă de noi toți”.

Tragedia ne amintește încă o dată, că trebuie să prețuim darul sfant al vieții de acum si al celei viitoare, urmand poruncile lui Dumnezeu și, astfel, sa aducem lumina lui Hristos în această lume căzută, făcând-o sa fie mai puțin întunecata.

În dragostea Domnului și cerand rugăciunile voastre,

+ Ilarion,

Mitropolit de New York și America de Est,

Primat al Bisericii Ruse din Afara Granițelor”

Atacul s-a produs vineri dimineaţa, 14 decembrie 2012. Adam Lanza, in varstă de 20 de ani, a pătruns in şcoală şi a ucis 20 de copii cu varste intre 6 si 7 ani si 6 profesoare. Ucigaşul, care ulterior s-a sinucis, işi ucisese si propria mama, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.