Norvegia, numita “far al speranţei”, la un an de la masacru

Episcopul Munib A. Younan, preşedinte al Federaţiei Mondiale Luterane

Episcopul Munib A. Younan, preşedinte al Federaţiei Mondiale Luterane (LWF), a numit Norvegia „un far al speranţei şi al inspiraţiei”, pentru modul în care s-a ocupat de urmarile groazei si durerii produse de masacrul de anul trecut.

Episcopul Younan, al Bisericii Evanghelice Luterane din Iordania şi Ţara Sfântă, a facut declaratia cu ocazia saptamanii si festivalului dedicate Sfantului Olav (Olaf), din Trondheim, care se desfăşoară intre 28 iulie si 5 august 2012.

Acesta a vorbit la implinirea unui an de la atacul din Norvegia, în care un extremist anti-musulman, in data de 22 iulie 2011, a reusit sa ucida 77 de persoane, în două atacuri separate, în Oslo şi pe insula Utoya, intr-o tabara de tineret.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.