Federatia Luterana denunta conflictul armat din Columbia

conflicte in columbia Participantii la o reuniune principala a Consiliului Federaţiei Luterane Mondiale (LWF), organizata în Bogota, Columbia, in perioada 15-20 iunie 2012, au criticat rolul statului în conflictul care dureaza de zeci de ani, între gruparile militare, paramilitare şi de gherilă.

Activista columbiana pentru drepturile omului, Ruth Sanabria, in varsta de 50 de ani, a declarat ca si ea a fost atacata, personal.

"Ma asezasem la masa de pranz, cu copiii mei, cand deodata am auzit impuscaturi in perete. A doua zi am fost obligata să-mi părăsească propria casa, în caz contrar fiind amenintata ca imi vor fi ucisi copiii", a povestit aceasta la reuniunea Consiliului, potrivit unui comunicat de presă al Serviciului de Informatii Luteran.

Consiliul este organul de conducere al LWF, si se reuneste la fiecare 12 luni, între Adunarile care se tin la fiecare şase ani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.