Japonia reporneste reactoarele nucleare, contrar opozitiei grupurilor religioase

Yoshihiko Noda Conform informatiilor primite de la membri-abonati Lacasuri Ortodoxe aflati in Tokyo, guvernul japonez a aprobat reluarea functionarii a două reactoare nucleare de putere, aflate in prefectura centrala Fukui, desi grupurile religioase şi mai multe persoane continua să se opună actiunii, invocând cutremurul care a declanşat criza nucleară din Fukushima.

Primul-ministru, Yoshihiko Noda, a anunţat in ziua de 16 iunie 2012, decizia de repornire a Unitatilor 3 şi 4 de reactoare, de la staţia de energie nucleara Oi.

Kansai Electric Power Company, care administreaza centrala, a declarat că intenţionează repornirea Unitatii 3, la începutul lunii iulie, şi a unitatii 4, la mijlocul sau sfarsitul lunii iulie.

Noda a declarat că economia japoneză va avea de suferit, în cazul în care reactoarele raman inchise.

Într-o declaraţie formulata in 15 iunie, Convenţia Baptistă din Japonia, cea mai mare a doua Biserica Protestanta a ţării, i-a cerut lui Noda să-şi retragă decizia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.