Marele Muftiu al Arabiei Saudite declara ca bisericile crestine din Peninsula ar trebui distruse

Abdullah - Arabia Saudita Potrivit mai multor surse de ştiri arabe, in urma cu cateva zile, Sheikhul Abdullah bin Abdul Aziz, Marele Muftiu al Arabiei Saudite, a declarat că este "necesar sa fie distruse toate bisericile din regiune".

Marele Muftiu a făcut aceasta afirmaţie, ca răspuns la o întrebare adresată de către o delegaţie din Kuweit: un membru al Parlamentului kuweitian a solicitat recent "eliminarea" bisericilor (mai târziu el si-a "clarificat" pozitia, explicand ca aceste cuvinte însemnau de fapt că nu ar mai trebui sa se mai construiasca biserici în Kuweit). Delegatia a dorit să i se confirme poziţia Shariei fata de biserici.

În consecinţă, Marele Muftiu "a subliniat faptul că Kuwaitul a fost parte a Peninsulei Arabice, şi, prin urmare, este necesar sa fie distruse toate bisericile de pe ea".

Ca şi alti mari Muftii dinaintea sa, Sheikhul isi bazeaza proclamatia pe faimoasa tradiţie, hadis, în care profetul Islamului ar fi declarat pe patul de moarte că "nu trebuie să existe două religii in Peninsula [Araba]", interpretată intotdeauna în sensul că numai Islamul poate fi practicat în regiune.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.