O calugarita greco-catolica deplange situatia romilor din Europa

romi in estul Europei Conform materialelor primite de la membri-abonaţi aflaţi în Varşovia, una dintre maicile provenite din rândul ţiganilor a deplâns, in aceste zile, condiţiile precare cu care se confruntă minoritatea romilor din Europa de Est, la mai mult de şapte ani de la momentul in care ţările din această regiune au aderat la Uniunea Europeană.

"Condiţiile spirituale reflectă situaţia economică de aici.

Deşi UE ar fi trebui să facă unele îmbunătăţiri, aşezări întregi de romi sunt în continuare la fel de sărace, iar persoanele care fac parte din aceste comunităţi sunt asuprite", a declarat Atanazia Holubova în faţa presei occidentale, o călugăriţă a Ordinului Greco-Catolic Sf. Vasile cel Mare, care vieţuieşte în Bardejov, Slovacia, informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.