Catedrala nationala a Statelor Unite se redeschide, dar are nevoie de reparatii dupa cutremur

Conform informatiilor primite din Washington, DC, “Washington National Cathedral” va avea nevoie de "zeci de milioane de dolari" şi de "mai mulţi ani" pentru a fi inlaturate daunele provocate în cadrul celei de-a doua biserici, ca mărime, dinSUA, în urma unui cutremur care a avut loc în data de 23 august 2011 (vezi ARHIVA).

Declaraţia aparţine oficialilor bisericii, care au lansat un comunicat în data de 4 octombrie 2011.

Biserica-reper are nevoie de “25 de milioane de dolari, doar pentru a ajunge, până în luna iunie 2012, la prima fază de lucru… ştim că în cele din urmă valoarea se va ridica mult mai mult", a declarat Richard Weinberg, un purtător de cuvânt al Catedralei, pentru USA Today.

Clădirea a fost închisă dupa cutremur, slujbele având loc în alte locaţii din capitala SUA. Redeschiderea acesteia este programată pentru 12 noiembrie, odată cu hirotonia Rev. Mariann Edgar Budde, în calitate de nou episcop de Washington, informează Serviciul de presă LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.