Deschiderea noului an universitar la Facultatea Spiru Haret din Ramnicu Valcea

La Universitatea Spiru Haret, Filiala Râmnicu Vâlcea a avut loc astăzi, 3 octombrie 2011, festivitatea de deschidere a anului universitar 2011-2012. La eveniment, a participat şi Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, informeaza pentru serviciul de presa LONews, contributor din zona, Arhidiacon Ioan Liviu Gaman.

Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a ţinut un cuvânt dedicat momentului festiv şi i-a binecuvântat pe studenţi:

„Dumnevoastră, cei care aţi venit la facultate şi doriţi să dobândiţi cunoştinţe noi şi să vă formaţi profesional, aveţi această datorie şi responsabilitate, nu numai de a dobândi cunoştinţe pentru specialitatea pentru care vă formaţi profesional, dar şi pentru cultivarea sufletului, străduindu-vă să dăruiţi societăţii lucruri frumoase.

În aceşti ani de studenţie vă îndemn să căutaţi mai ales iubirea de frumos, iubirea de adevăr şi de dreptate, iubirea de oameni şi de Dumnezeu.

Rugăm pe Dumnezeu să binecuvinteze pe profesorii dumnevoastră şi pe dumneavoastră studenţii cu sănătate şi înţelepciune, cu putere şi discernământ în a alege binele de rău şi de a face numai lucruri bune. Un an binecuvântat şi cu multe realizări”, a conchis Părintele Episcop.

La deschiderea noului an universitar au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, personalităţi ale vieţii culturale vâlcene, cadre didactice şi studenţi, mai informeaza Serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– articol realizat de contributor: Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.