Slujba Arhiereasca la Manastirea Cornet cu ocazia serbarii hramului

In data de 29 august 2009, la Manastirea Cornet din jud. Valcea, care are hramul „Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul”, Preasfintitul Parinte Gherasim, Episcopul Ramnicului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, a oficiat Sfanta Liturghie Arhiereasca. Cu acest prilej a fost hirotonit ca ieromonarh preacuviosul parinte ierodiacon Melchisedec, slujitor al acestei manastiri.


in cuvantul de invatatura, Preasfintitul Parinte Gherasim, a subliniat importanta jertfei Sfantului Ioan Botezatorul, Proorocului si inaintemergatorului Domnului Iisus Hristos.

La sfarsitul slujbei, s-a oficiat slujba Parastasului pentru ctitorii si binefacatorii manastirii. La acest eveniment deosebit pentru obstea Manastirii Cornet au participat parintii stareti de la manastirile Stanisoara si Turnu, preoti si credinciosi din parohiile vecine.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.