Arhontele Behrakis devine primul detinator al Premiului “Bouras” pentru Gestionare

Premiul Bouras Stewardship 2011 Arhontele Behrakis devine primul detinator al Premiului “Bouras” pentru gestionare

Ordinul Sfantului Andrei, al Arhontilor Patriarhiei Ecumenice i-au conferit lui George D. Behrakis, in urma cu cateva zile, Premiul “Nicholas J. Bouras pentru Gestionare Extrordinara ca Arhonte”. Arhontele Behrakis a devenit primul posesor al acestui premiu prestigios, fiindu-i oferit in cadrul unui dineu omagial la care au participat mai mult de doua sute de persoane, in incinta Clubului Metropolitan din New York.

Seara a debutat cu cuvantarea Arhontelui George Safiol, Presedintele Comisiei de Atribuire a premiului, care a detaliat “realizarile remarcabile ale Arhontelui Behrakis in afaceri, religie, medicina, filantropie si patrimoniu: “George este cu adevarat un om al tuturor timpurilor si il salutam, alaturi de sotia sa Margo si de intreaga sa familie” – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.


Drake Behrakis, maestru de ceremonii, a oferit o perspectiva asupra realizarilor tatalui sau, in afara de realizarile profesionale, ca prieten personal si de multe ori ca om de familie: “este intr-adevar sufletist si putem spune asta sincer. Fie ca ne referim la familia sa, la Biserica sa, la tara sa natala sau la alte multe activitati in care e implicat. Alegerile pe care le face, calea pe cale o urmeaza, precum si opiniile sale sunt sincere, cinstite si respectuoase”.

Vice-comandantul Nicholas J. Bouras, care s-a aflat in imposibilitatea de a participa la acest dineu, a transmis: “desi as prefera onoarea de a ramane anonim, sunt profund onorat ca Ordonanta Sfantul Andrei a stabilit Premiul “Nicholas J. Bouras”, in semn de recunoastere a serviciilor mele umile fata de Patriarhia Ecumenica si de Arhiepiscopia noastra. Cred ca prietenul meu, George D. Behrakis, este demn de orice omagiu care i se aduce. Prin urmare, sunt atat multumit cat si flatat ca el este primul destinatar al acestui premiu de Arhonte, recunoscand serviciile sale exemplare si gestionarea in Biserica, Maica noastra.

Premiul Bouras Stewardship 2011

“Ma rog ca instituirea Premiului Bouras, care ar fi fost imposibila fara respectabilii mei parinti si fara sotia mea iubita Anna – vesnica sa le fie pomenirea – sa slujeasca perpetuarii traditiei Ortodoxiei si a Elenismului in aceasta mare tara. Perpetuand traditiile, la urma urmei, nu este vorba despre pastrarea “cenusei acestora”, ci de pastrarea unei flacari vii. Sper sincer ca acest premiu va ajuta la mentinerea flacarii vii, prin scoaterea la lumina a credintei noastre si prin purtarea unei torte olimpice a mostenirii pentru generatiile care vor urma”.

Comandantul National, Dr. Anthony J. Limberakis, a spus: “il mentionam adesea pe Arhontele Nicholas ca pe o coloana vertebrala a Ordinului, care a numit Arhoni sub conducerea Eminentei Sale, dezvoltand strategia de cautare a libertatii depline religioase a Parintelui nostru duhovnicesc, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I – o strategie despre care am putea adauga ca pare a prinde roade”.

Dr. Limberakis s-a alaturat apoi Prea Sfintitului Arhiepiscop Demetrios al Americii, IPS Mitropolit Metodie de Boston si membrilor Comitetului Executiv, care au inmanat Premiul, zicand: “Dupa luni de deliberare atenta a comisiei, prezidata de Arhontele George Safiol, s-a recomandat in unanimitate ca Arhontele George D. Behrakis sa fie primul destinatar al Premiului, hotarand astfel cel mai inalt standard, acest premiu fiind o recunoastere foarte importanta din partea Comunitatii Arhontilor, nobilimea clericilor crestin-ortodocsi”.

Comandantul si-a incheiat discursul, citand din Scriptura: “Este mai ferice sa dai decat sa primesti.” (Faptele Apostolilor 20:35), declarand ulterior ca nu cunoaste “pe nimeni, mai demn de aceste cuvinte ale Domnului si Mantuitorului nostru, decat Nicholas J. Bouras si George D. Behrakis”.

Coplesit de recunoastere, Arhontele Behrakis a acceptat Premiul: “Ar trebui sa luam aminte la Dl. Bouras: viata, succesele sale. Noi toti incercam sa avem cate un model. Nicolae Bouras a avut caracterul, integritatea, credinta crestina, conducerea sa in Biserica a fost una de excelenta si intr-adevar nu poate exista un al doilea. Accept cu adevarat acest premiu, in numele sotiei si familiei mele”.

Mitropolitul Metodie a apreciat generozitatea Arhontelui Behrakis, adresandu-se adunarii: “El este intotdeauna acolo unde Biserica are nevoie de el. Aceasta familie este demna de dragostea si de respectul nostru, al tuturor celor care se afla in aceasta camera si a sutelor si sutelor de oameni din toata tara si din intreaga lume, care atunci cand aud numele George si Margo Behrakis, se opresc si multumesc lui Dumnezeu pentru faptul ca l-au intalnit”.

Arhiepiscopul Demetrios a transmis urari si binecuvantari Sanctitatii Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, concluzionand: “Sanctitatea Sa este permanent constient si profund recunoscator pentru munca extraordinara si asistenta oferite de Arhontii Statelor Unite. Este recunoscuta gestionarea si generozitatea Arhontilor Bouras si Behrakis in Patriarhia Ecumenica, in Arhiepiscopia Ortodoxa Greaca din America si in misiunile acesteia, contributiile lor fata de metropolele lor locale si elenism, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Despre George D. Behrakis (citam informatiile puse la dispozitie de Ordinul Sfantul Andrei)

“George este Arhonte al Patriarhiei Ecumenice, in Ordinul Sfantul Apostol Andrei, de 32 de ani. Slujirea sa in Biserica Mama si in Eparhia sa din America este la fel de extinsa pe cat de distinsa. El a servit ca presedinte al parohiei sale cu hramul Sfintei Treimi, Biserica Grec-Ortodoxa din Lowell, Massachusetts. Slujeste in cadrul Comitetului executiv al Consiliului de Administratie al Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecesti a Americii; a fost vice-presedinte al Colegiului Elen / Scoala de Teologie Sfanta Cruce, presedinte al Leadership 100, fondator al Faith Endowment, si a fost forta din spatele Centrului de Credinta si Patrimoniu Sfantul Metodie, Metropolis, din Boston Camp si a Retreat Center din New Hampshire.

Arhontele George a avut un rol crucial in coordonarea pregatirilor pentru primirea presedintelui Mihail Gorbaciov, acordandu-i-se in 2005 Premiul Drepturilor Omului Athenagoras, in calitatea sa de director fondator al Fundatiei Gorbaciov din America de Nord. Arhontele George a raspuns chemarii continue de Arhonte Gestionar, prin talentul si maiestria sa puse in slujba actiunii, dupa cuvintele Domnului nostru, Mantuitorul si Dumnezeu (Matei 6:21), “Caci unde este comoara ta, acolo se va afla si inima ta”.

in lumea afacerilor, Arhontele George este presedinte al Investments Gainsborough, remarcat in industria farmaceutica ca cercetator in domeniul produselor antiasmatice si antialergice, si este fondator al companiilor de succes: Dooner Laboratories si Muro Pharmaceutical, Inc.

Printre donatiile generoase ale lui George, filantropia sa include specificatiile: “D. George si Margo Behrakis – 25 milioane dolari pentru Wing for Greek and Roman Art din cadrul Muzeului de Arte Frumoase din Boston” si “Conducerea George D. Behrakis – in domeniul produselor farmaceutice specifice din Northeastern University”.

El a fondat “Organizatia Elena George D. Behrakis in cadrul Centrului de Alergii Respiratorii si Astm John Hopkins”. A mai infiintat, de asemenea, Organizatia Behrakis in cercetari cardiovasculare, in sprijinul fizicienilor din “Greece at Brigham and Women’s Hospital”.

Arhontele George si sotia sa, Margo, in varsta de 50 de ani, locuiesc in nordul Tewksbury, Massachusetts. De tanar are patru copii, acum casatoriti, Drake casatorit cu Maria, Joanna casatorita cu Petru, ?tefania casatorita cu Thanasi, si Elena casatorita cu David, si noua nepoti: George, Zoe si Demetri; Christian si Marissa, Margo si Constantin, si Sebastian si Kaliope.”

(VIDEO) Ce este un Arhonte?

(VIDEO) Despre Premiul Nicholas J. Bouras pentru Arhonti

– informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.