Despre biserica inchinata Sfantului Print Lazar, din Bukovo. Sfintirea Crucilor

biserica Sf Print Lazar Bukovo Preasfintitul Episcop Ioanichie de Budimlje-Niksic (Serbia), a slujit de sarbatoarea Sfantului Vitus, 28 iunie 2011, in Bukovo, acolo unde se construieste Biserica inchinata Sfantului Print Lazar.
Acesta a oficiat si o slujba de pomenire pentru eroii din Kosovo, martiri si noi martiri, ucisi pentru credinta si patrie, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Preasfintitul Episcop a slujit impreuna cu mai multi preoti si calugari din Eparhia de Budimlje-Niksic, si cu preoti ai Mitropoliei de Muntenegru si Litoral.

Cu aceasta ocazie, au fost amplasate pe cupola bisericii si pe clopotnita crucile de aur, constructia bisericii fiind aproape de sfarsit.

biserica Sf Print Lazar Bukovo

Campul Bukovo este un platou situat la intersectia Kraljske, Mateševo si Recina.

Pe acest loc, in 2002, a fost ridicat un monument, de catre Asociatia Vasojeviti “Vaso” din Lijeva Rijeka, in memoria celor morti si raniti in 1877 intr-una dintre luptele cele mai importante, pe care le-a cunoscut Vasojeviti in istorie.

biserica Sf Print Lazar Bukovo

Apoi, tot aici, s-a hotarat construirea unei biserici, pe terenul Bukovo, in onoarea celor morti si raniti in aceasta batalie. Realizarea acestui proiect a inceput in anul 2008, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.