Hram la biserica Sfântul Antonie cel Mare din Alba Iulia

Biserica Sfântul Antonie cel Mare din Alba Iulia îşi prăznuieşte astăzi hramul. Vineri seara, de la ora 18.00 s-a oficiat slujba Privegherii, care a cuprins Vecernia mare cu Litie, Molitvele Sfântului Vasile Cel Mare şi Utrenia. În această dimineaţă s-a oficiat Acatistul Sfântului Antonie, iar de la ora 10.00 Sfânta Liturghie arhierească la care a slujit IPS Andrei însoţit de un sobor de preoţi.

Radio Reîntregirea a transmis în direct astăzi Liturghia de la Biserica Sfântul Antonie cel Mare din Alba Iulia.

Biserica cu hramul Sf. Antonie a fost adusă din localitatea Brăzeşti, comuna Sartăşi în 1991. Ea a fost sfinţită de către PS Andrei la 15 august 1992, după care a urmat pictarea ei între anii 1995 – 2000 şi resfinţirea la 26 februarie 2000.

Parohul acestei biserici din lemn este Părintele Conf. Dr. Simion Todoran, care într-un interviu acordat postului nostru de radio a pomenit trei virtuţi, sau trei harisme ale Sfântului Antonie cel Mare: discernământul, iubirea faţă de aproapele – însuşirea suferinţelor celorlalţi şi puterea de a transfigura mediul uman – şi harisma tămăduirii sufleteşti.

IPS Andrei a fost însoţit de Părintele Ioan Galaţa, consilier economic la Centrul Eparhial.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.