SLUJIRE ARHIEREASCA IN PAROHIA INALTAREA SFINTEI CRUCI DIN GIURGIU

in ziua praznicului „inaltarii Sfintei Cruci", Preasfintitul Parinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi, a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca in Parohia „inaltarea Sfintei Cruci" din localitatea Comana, Protoieria Heresti.


Cu acest prilej, pentru activitate deosebita din punct de vedere pastoral-misionar si social-filantropic desfa?urata in parohie, Preasfin?ia Sa a acordat distinctia de iconom stavrofor parintelui Ciocanel Marian, parohul bisericii si parintelui Mitu Adrian de la aceeasi parohie.

in cuvantul de invatatura adresat numerosilor credinciosi prezenti, Preasfintitul Parinte a vorbit despre importanta Sfintei Cruci in viata crestinilor, care, prin rastignirea Domnului pe ea a devenit altarul prin care Hristos a savarsit rascumpararea oamenilor „rupand zapisul pacatelor".

Astfel, Crucea devine mijlocul de racumparare si de impacare a oamenilor cu Dumnezeu, caci „Hristos, pecetea noastra, zice Sfantul Apostol Pavel, a surpat peretele despartitor al vrajbei dintre cei doi (iudei si neamuri), ca sa-i impace cu Dumnezeu pe amandoi, uniti intr-un singur trup prin Cruce, omorand prin ea vrajmasia". (Efeseni, 2, 14-16). De aceea, a incheiat Preasfintitul Parinte Ambrozie, pentru Mantuitorul Hristos, Crucea a fost nu numai instrumentul patimirii si altarul jertfei Sale, ci si mijlocul proslavirii Lui, in firea omeneasca cu care a patimit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.